Matt Meldon hoorspelheld Corry van der Linden

Corry van der Linden

Geboren: 30 mei 1937 te Utrecht
Overleden: 6 juni 2015 te Laren

Algemeen:
Corry van der Linden speelt in alle series van Matt Meldon en is daar als Valerie Rainer zeker 1 van de hoofdfiguren. In de vervolgserie “Apollo XXI” (bestaande uit “Het Maanmysterie” en “De gesluierde planeet”) vertolkt zij de rol van Helen, de vrouw van Steve Meldon. Ze is in die rol dus de schoonzus van Matt.

In “De tunnel der duisternis” komt ze als Valerie Rainer in het spel. Ze wordt als expert betrokken bij het ‘ding’ dat bij Meldon op zijn grond ligt. Ze bouwt een relatie op met Matt, maar al gauw blijkt ze 1 van de goden te zijn. Uiteindelijk staat ze aan de goede kant en verloochent haar eigen volk voor een relatie met Matt.

In “Prometheus XIII” staan Matt en Val op het punt om te gaan trouwen als de geschiedenis begint. Wel vreemd, want Stevens had toch al iets geregeld aan het eind van “De tunnel der duisternis”?

In “De blauwe zaden” woont Valerie met Matt op een boerderij en is zij een praktijk als huisarts begonnen. Enerzijds bevalt haar de rust van het platteland, anderzijds zou ze zich toch graag wat meer met research bezig houden. Haar behoefte aan uitdaging wordt ruimschoots beantwoord.

Al met al is Valerie Rainer (of Meldon, zo u wilt) een aantrekkelijke grote blonde vrouw, die regelmatig wordt ontvoerd. Maar haar liefde voor Matt maakt dat ook zij voor geen kleintje vervaard is. Ik verdenk haar er alleen wel van een oogje te hebben op de stoere cameraman Frank Costa in “De blauwe zaden”. Hierbij ook afgaande op de ietwat geïrriteerde houding van Matt na de bevrijding uit de gevangenis.

Luister naar fragment:


Rol(len) in de hoorspelreeks:
– Apollo XXI (Het Maanmysterie) – Helen Meldon, schoonzus van Matt
– De gesluierde planeet (het vervolg van Apollo XXI) – Helen Meldon, schoonzus van Matt
– De tunnel der duisternis – Valerie Rainer
– Prometheus XIII – Valerie Rainer, de vrouw van Matt Meldon
– De blauwe zaden – Valerie Rainer, de vrouw van Matt Meldon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *