Matt Meldon hoorspelheld Donald de Marcas

Donald de Marcas

Algemeen:
Donald de Marcas speelt mee in alle hoorspelseries uit de Matt Meldon reeks. Zo horen we hem in “Apollo XXI” o.a. als Korolev de piloot van de Luna 15. De zgn. “onbemande” poging van de Russen om afbeuk te doen aan de landing van Apollo 11 en eerder maangrond naar de Aarde te brengen dan de Amerikanen. Dit mislukte echter. De Luna 15 crashte zowel in het hoorspel, als ook in het echt. Van de echte crash van Luna 15 zijn geluidsopnames vrijgegeven op 3 juli 2009.

In “De gesluierde planeet” horen we Donald de Marcas ook in verschillende kleine bijrollen, waaronder als Labise, de Franse afgevaardigde bij de VN. Hij twijfelt ernstig aan het waarheidsgehalte waarmee onze vrienden de VN willen overtuigen als het gaat om een dreiging van Venus.

We horten Donald de Marcas ook in “De Tunnel der duisternis” in een aantal bijrollen. Zo meldt hij door de telefoon aan dokter Fields: “Verzetsleider Goratjov is zo even aan zijn verwondingen bezweken”.

In “Prometheus XIII” horen we hem o.a. als Higgerty. Higgerty is de zogenaamde hacker die generaal Stevens op het verkeerde spoor zou hebben gebracht door de Marslanding vervalst in de Ether te gooien.

In “De blauwe zaden” heeft Donald de Marcas een zeer markante rol. Hij speelt de blauwe man Jack. Door Professor Marcus is Jack in staat na 300.000.000 jaren slaap om de taal te leren in 1 nacht en te begrijpen hoe de wereld tegenwoordig ongeveer in elkaar steekt. Maar alles begrijpt hij nog niet. Wanneer Jack echter de uitleg hoort, kan hij enig gevoel van superioriteit niet onderdrukken…

Luister naar fragment:


Rol(len) in de hoorspelreeks:
– Apollo XXI (Het Maanmysterie) – technicus/Korolev
– De gesluierde planeet (het vervolg van Apollo XXI) – operateur/radar/telefonist/Labise
– De tunnel der duisternis – telefoonstem/chef/technicus
– Prometheus XIII – Higgerty/laborant
– De blauwe zaden – Jack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *