Matt Meldon hoorspelheld Frans Kokshoorn

Hoorspelheld Frans Kokshoorn

Geboren: 18-06-1920 te Den Haag
Overleden: 25-11-2007

Algemeen:
Frans Kokshoorn is een acteur die in alle series van Matt Meldon heeft meegespeeld. Veelal in de kleinere bijrollen. Alleen in “Apollo XXI” en “De tunnel der duisternis” met wat grotere rollen, respectievelijk die van John en Sheriff en Turpin.

Zowel in “Apollo XXI” als ook in “De gesluierde planeet” horen we Frans Kokshoorn als John. John is de hekicopter-piloot die Matt en Stevens op alle fronten bij staat. Naast Don Cunningham is hij zeker een vriend…

In “De tunnel der duisternis” horen we hem in meerdere bijrollen: Als werkman horen we Frans Kokshoorn in het begin. Hij is de zieke werkman die moet worden afgevoerd en als Sheriff is hij ietwat de actief in het tegen houden van ongewenste elementen.

Vervolgens als Dr. Curtis. Curtis is specialist in de cryogenie (de fysische verschijnselen bij lage temperaturen). Als vriend van dokter Anders onderzoekt hij de lichamen van de ingevroren goden.

In een rol als piloot is Frans Kokshoorn de helikopterpiloot die Maat en Stevens boven Felsenstein laat kijken. Daarna is hij ook de piloot die ze helpt een bom op Felsenstein te gooien, en als ober bedient hij Matt en Stevens in de bar van het vliegveld in Zwitserland.

In de laatste afleveringen horen we Frans Kokshoorn tenslotte als Turpin. Turpin maakt deel uit van het kamp van de illegalen. Turpin is samen met Robin het duo dat Matt ontvoerd uit Alska en onder hoede brengt van de illegalen. Op aanwijzing van Matt ontvoeren Robin en Turpin Fields. Ze leveren hem af bij hun leider.

Luister naar fragment:


In “Prometheus XIII” is Frans Kokshoorn te horen in 3 kleinere bijrollen, te weten als Jeff, in een rol als agent en de marsmens. In deze rol ontdekt hij de duikboot van Curtis bij het eiland en wordt Matt gevangen genomen. Hij legt Mart vóór diens injectie uit hoe het zit met die Martianen.

In “De blauwe zaden” hoort u Frans Kokshoorn als rechercheur Danny. Danny gaat op bevel van inspecteur Conners naar de boerderij om te zien wat de bewoners van Jacumba uitspoken op het land van Meldon.

Rol(len) in de hoorspelreeks:
– Apollo XXI (Het Maanmysterie) – John
– De gesluierde planeet (het vervolg van Apollo XXI) – John
– De Tunnel der duisternis – Werkman/Sheriff/Dr. Curtis/Piloot/ober/Turpin
– Prometheus XIII – Jeff/agent/Marsbewoner
– De blauwe zaden – Rechercheur Danny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *