Matt Meldon hoorspelheld Ger Smit

Geboren: 06-02-1933 te Amsterdam
Overleden: 14-09-2012 te Vorden

Algemeen:
Ger Smit horen we in “Prometheus XIII” als radar. Als de villa van Matt ‘s nachts is overvallen, spreekt een getuige over een duikboot. Om dat te controleren belt Stevens met de radar van de kustwacht. Ger Smit neemt als radar de telefoon aan en is niet zo blij met het verzoek om de band van die nacht terug te luisteren. Dan zou er namelijk iemand hebben liggen slapen… Later komt Ger Smit nog even irritant voorbij als reporter van de Tele.

In “De blauwe zaden” horen we Ger Smit als de dronkaard, die naast Matt en Stevens in de gevangenis van Brazilië wordt opgesloten. Dit is een list, want de dronkaard vertelt welke ontsnappingsplannen er zijn…

Luister naar fragment:


Rol(len) in de hoorspelreeks:
– Prometheus XIII – Radar / reporter van de Tele
– De blauwe zaden – Dronkaard

Eén gedachte over “Matt Meldon hoorspelheld Ger Smit”

  1. Heel erg leuk om mijn oom Ger Smit zijn stem te kunnen horen in deze hoorspelen. Ik herinner mij dat mijn ouders naar de hoorspelen luisterden en zeker als mijn moeders broer mee deed. Ik ben in 1951 geboren dus tijdens hoorspel uitzending lag ik in bed. Ook mooie herinneringen aan veel anderen werkzaamheden, theater, zang, reklames, Fabeltjes krant etc. Het was een leuke en heel lieve oom. Met vr.gr. Josje Roozenburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *