Matt Meldon hoorspelheld Hans Karsenbarg

Hans Karsenbarg

Geboren: 12-07-1938 te Utrecht

Algemeen:
Hans Karsenbarg speelt in bijna alle series van de Matt Meldon reeks. Het zijn alle bijrollen, maar in Apollo XXI speelt hij 2 prominente rollen, die hem beide uiteindelijk het leven kosten. Hoe vaak kun je dood gaan in 1 hoorspel…

In “Apollo XXI” speelt Hans Karsenbarg eerst de rol van Barnes. Barnes is een oude bekende van Matt uit de Gemini-tijd. Momenteel is hij werkzaam als ballistisch expert bij NASA en volgt onze vrienden bij hun bezoek aan de president. Dat kost hem het leven.

Later wordt Hans Karsenbarg, wederom als oude vriend van Matt betrokken bij de geschiedenis en speelt hij de rol van Donetski. Donetski is hypnose-expert en moet Matt bevrijden uit de rechterlijke macht. Hij kan ook nog anti-muziekjes maken. En ook dat kost hem uiteindelijk het leven…

Luister naar fragment:


In “De gesluierde planeet” speelt hij soldaat 1e klas Perkins. Na de landing van een UFO maakt hij deel uit van het cordon om de landingsplaats en arresteert de president, hoewel…

In “Prometheus XIII” horen we Hans Karsenbarg in 3 rollen. Eerst als astronaut Walter Sharow. Hij zet als eerste van de Prometheus bemanning voet op Marsbodem. met de legendarische tekst: “Niet zwammen en hou op met spelen…”

Daarna horen we Hans Karsenbarg als boordschutter en als officier. Zijn tekst als officier: “De Prometheus ligt nog steeds op koers” en “…staan paraat”.

Als laatste horen we hem als Dobson, de locale vertegenwoordiger van het politieapparaat. Hij informeert eerst bij O’Harra of er ongewenste elementen zijn. Later, onder invloed van de martianen, heeft hij gerichtere plannen met onze helden.

In “De blauwe zaden” horen we Hans Karsenbarg eerst als de arts, die Matt heeft geholpen na zijn vergiftigingsverschijnselen tijdens het graven op zijn land. Later horen we hem terug als meneer Miller van de lokale omroep. Hij is bereid om de expeditie van Matt en Stevens te financieren en tevens om een cameraman mee te sturen.

Rol(len) in de hoorspelreeks:
– Apollo XXI (Het Maanmysterie) – Barnes / Donetski
– De gesluierde planeet (het vervolg van Apollo XXI) – Soldaat 1e klas Perkins
– Prometheus XIII – Walter Sharow / Boordschutter bergingshelikopter / Officier / Dobson
– De blauwe zaden – dokter / Meneer Miller van de omroep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *