Matt Meldon hoorspelheld Hein Boele

Hein Boele

Geboren: 24-11-1939 te Zwolle

Algemeen:
In “De tunnel der duisternis” speelt Hein Boele de rol van Robin. Samen met Turpin bevrijdt hij in eerste instantie Matt uit handen van de goden. Hij was daarvòòr luitenant uit de verzetsgroep ‘Goratjov’. Nu maakt hij deel uit van de nieuwe verzetsgroep en is daarbij zeker een ‘harde’.

Luister naar fragment:


Hein Boele speelt in deel 6 van “Prometheus XIII” de rol van politie-inspecteur Tinsite. Hij heeft Valerie na haar terugkeer aangehouden en is in de veronderstelling een “dikke vis” aan de haak te hebben geslagen in de strijd tegen smokkel. Als Matt komt om Valerie op te halen uit het ziekenhuis, tracht de inspecteur dit te voorkomen. De machtiging van de president die Matt vervolgens laat zien, dwingt de inspecteur een verhaal te verzinnen, waarbij hij “na een wilde achtervolging…” de verdachte is kwijt geraakt.

In deel 7 van “Prometheus XIII” speelt Hein Boele de rol van Bradley. Hij heeft het bevel over het geschut aan boord van de Intrepid. 2 Mausraketten staan vuurklaar. Hij krijgt de opdracht om bij opdracht de Prometheus capsule neer te halen, maar weigert.

Rol(len) in de hoorspelreeks:
– De Tunnel der duisternis – Robin
– Prometheus XIII – politie-inspecteur Tinsite / weigerende officier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *