Matt Meldon hoorspelheld Jos Lubsen

Jos Lubsen

Geboren: 11-03-1947 te Wassenaar

Algemeen:
Jos Lubsen is te horen in “De tunnel der duisternis” en “Prometheus XIII”. In “De tunnel der duisternis” speelt hij meerdere kleine rollen, o.a. agent Jack die de bouwput moest bewaken, maar werd neergeslagen. Daarna is hij de soldaat die Matt aanhoudt als het leger de bouwputbewaking heeft overgenomen. Hij waarschuwt de sergeant.

Later, als Matt en Stevens in Joegoslavië moeten landen na hun aanval op Felzenstein, zien we Jos Lubsen terug als de luitenant die hen arresteert.

Als de satelliet van de goden overkomt is Lubsen de omroeper van de BBC die uitvalt na de hypnose door de goden. Weer verder in het verhaal is Lubsen de basis op Baikonoer die de lancering steunt van de ruimtesloep, die onze vrienden naar de Saljoet 12 moet brengen.

Luister naar fragment:


In “Prometheus XIII” horen we Jos Lubsen eerst in de rol van Mike Wolheim. Samen met Don Cunningham (die achterblijft in de commandocapsule) en Walter Sharow vormt Wolheim de bemanning van Prometheus XIII. Als Walter Sharow en Mike Wolheim op Mars landen, gebeurt het bekende deel van dit verhaal. Walter Sharow wordt gespeeld door Hans Karsenbarg. Mike Wolheim is de astronaut die tijdens de landing het water ontdekt en later eindigt met de woorden “Lieve help, Walter! Houston, dit is…”

Later in het verhaal vormt hij met o.a. Petra Dumas 1 van de dorpsbewoners, die het O’Hara kwalijk nemen dat de aap wordt neergeschoten. Niet lang daarna hoort hij bij de agenten die tracht te voorkomen dat de onderzeeër van Curtis uit Schotland ontsnapt.

Rol(len) in de hoorspelreeks:
– De tunnel der duisternis – agent/soldaat/Joegoslavische luitenant/basis/BBComroeper
– Prometheus XIII – Mike Wolheim / Dorpsbewoner (Dille) / agent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *