Matt Meldon hoorspelheld Tom van Beek

Tom van Beek

Geboren: 26-12-1931 te Maastricht
Overleden: 20-01-2002

Algemeen:
Tom van Beek speelde niet alleen mee in alle series van Matt Meldon, maar regisseerde ook de laatste twee series, “Prometheus XIII” en “De blauwe zaden”. In deze laatste twee series beperkten zijn rollen zich wel tot achtergrondrolletjes, zoals bijvoorbeeld nieuwslezer of reclamstem.

In “Apollo XXI” en “De gesluierde planeet” speelde Tom van Beek de rol van Steve Meldon, de broer van Matt. Steve beleeft samen met zijn broer Matt zowel de avonturen op de maan als ook op Venus. Ondanks zijn huwelijk met Helen doet Steve als durfal niet onder voor zijn vrijgezelle broer.

In “De tunnel der duisternis” speelt Tom van Beek de leider van de rebellen. In deze rol is hij een snoeiharde leider van de rebellen, die er alles aangelegen is de mensheid te redden. En daarbij doet een enkel mensenleven niet zo ter zake. Ook dat van Matt niet…

In “Prometheus XIII” speelt hij een zeer kleine rol, namelijk alleen reclamestem (“al is een marsman nog zo groen…”). Daarbuiten doet hij verder alleen “slechts” de regie van deze serie.

In “De blauwe zaden” speelt hij wat meer kleine rollen. Deze keer is ervoor gekozen om elke aflevering vooraf te gaan met een inleiding, gedaan door regisseur Tom van Beek. Daarnaast vervuld hij in deze serie ook de rollen van nieuwslezer, omroeper bij het tv-station en douanier in Brazilië. Naast de regie, heb ik begrepen dat Tom van Beek hier ook de hoorspelbewerking voor zijn rekening nam.

Luister naar fragment:


Rol(len) in de hoorspelreeks:
– Apollo XXI (Het Maanmysterie) – Steve Meldon, de broer van Matt
– De gesluierde planeet (het vervolg van Apollo XXI) – Steve Meldon, de broer van Matt
– De Tunnel der duisternis – Leider van de rebellen
– Prometheus XIII – reclamestem / Diskjockey / Voice of America / Nieuwslezer
– De blauwe zaden – Inleiding / Douanier / Nieuwslezer / omroeper / stem

Hoorspelregie:
– Prometheus XIII
– De blauwe zaden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *