Matt Meldon hoorspelheld Willy Ruys

Willy Ruys

Geboren: 20-08-1909 te Amsterdam
Overleden: 01-04-1983 te Hilversum

Algemeen:
Willy Ruys speelt meerdere kleine rollen. Zo speelt hij in “Apollo XXI” inspecteur Morell. Hij onderzocht eerst de vermissing van Meldon en Stevens, maar als deze boven water zijn, vertrouwt hij de zaak niet. Het lichaam van Barnes wordt gevonden en de inspecteur bijt zich in de zaak.

In “De gesluierde planeet” kunnen we Willy Ruys horen in enkele kleine rollen. O.a. als Captain aan boord van de Dolphin. Hij vertelt de mogelijkheden van het geschut. In de afkondiging van deel 8 wordt hij genoemd als inspecteur. Gek genoeg hoor ik in dat deel echter geen inspecteur. Of ik heb er overheen geluisterd? Verderop speelt Willy Ruys een kolonel. Kolonel Vanderbilt belt Stevens op, na de agressieve toespraak van de president. Hij waarschuwt Stevens…

Luister naar fragment:


In “De tunnel der duisternis” speelt Willy Ruys meerdere rollen. O.a. als aannemer Davids, die Matt moet vertellen dat er problemen zijn bij de bouw van zijn huis. Daarna is hij de sergeant die Meldon aanhoudt als hij zijn terrein wil bezoeken dat inmiddels is bezet door het leger. Hij brengt Matt bij de generaal. De belangrijkste rol in dit hoorspel speelt hij als minister van defensie. Hij stuurt Stevens en Matt achter de goden aan.

In “Prometheus XIII” horen we Willy Ruys o.a. als kolonel Haggerty, die verantwoordelijk is voor de verdediging van de villa van Meldon. Maar of hij veel kan uitrichten… Later is hij te horen als inspecteur Richards. Richards is de politiechef die onder invloed van de marsmensen de baas is van Matt, die op dat moment ook handelt onder invloed.

Rol(len) in de hoorspelreeks:
– Apollo XXI (Het Maanmysterie) – Inspecteur Morell
– De gesluierde planeet (het vervolg van Apollo XXI) – Captain / Kolonel Vanderbilt
– De tunnel der duisternis – Davids / sergeant / minister / Joegoslavische sergeant / Joe / Werkman
– Prometheus XIII – Kolonel Haggerty / Inspecteur Richards

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *