Matt Meldon: Korte algemene beschrijving

Banner Matt Meldon

Matt Meldon wordt gespeeld door Bert Dijkstra. In de eerste serie leren we hem kennen als verslaggever en voormalig astronaut. Al snel leren we ook zijn metgezel door de gehele serie, De Generaal Stevens, gespeeld door Paul van der Lek, kennen. Corry van der Linden vertolkt in de eerste 2 series Helen, de schoonzus van Matt Meldon. In de tunnel der duisternis, de 3e serie, vertolkt ze de rol van Valerie Rainer.

Matt Meldon staat bekend als een zeer doortastende figuur, die door sommigen zelfs wel gezien wordt als zeer irritant.

Generaal Stevens (wat is toch zijn voornaam!?), ook voor geen kleintje vervaard, wordt af en toe belemmerd door zijn rang/functie. Aan de andere kant opent dit ook vaak deuren, die voor anderen gesloten zouden blijven.

Val, of Valerie, is in de laatste 3 series meer betrokken bij de verhalen dan daarvoor. Haar ontvoeringspercentage ligt vrij hoog.

Terugkerende aspecten zijn vaak: de dreiging van buitenaardse wezens, het einde van de wereld, de verhoudingen Oost-West, ruimtevaart, hypnose van de mensheid.

Niet alleen door de spannende verhalen of de hoofdrolspelers, maar ook door de andere cast met namen als Jan Borkus, Frans Somers, Piet Ekel, Tom van Beek en ga zomaar door, behoort deze serie hoorspelen in mijn ogen tot de ‘klassiekers’ onder de hoorspelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *