Recensie: De overwintering op Nova Zembla

Cover De overwintering op Nova Zembla

01-12-2011

Uitgeverij Rubinstein is er na een aantal jaren in geslaagd om De overwintering op Nova Zembla op cd uit te brengen. Dat heeft wel wat voeten in aarde gehad, maar het resultaat mag er zeker zijn!

Recensie
Het heeft enige tijd geduurd, maar eind november 2011 lukt het uitgeverij Rubinstein om het hoorspel “Overwintering op Nova Zembla” uit te brengen. Een historisch hoorspel over zeevaarder en kaartoloog Willem Barentsz, die samen met zeeheld Jacob van Heemskerk tracht een route te vinden naar Azië langs de Noord. Ze strandden echter op het eiland Nova Zembla.

Bij dit hoorspel is de combinatie Dick Walda/Ad Löbler (auteur/regisseur) niet zo zeer tot een verhaal gekomen, waarbij de mens centraal staat, maar zijn het meer de historische feiten die de boventoon voeren. In tegenstelling tot bijvoorbeeld “De Fortuin heeft 2 gezichten”, waar men veel meer met de mens in zijn tijd mee wordt gevoerd en de historische periode wat meer op de achtergrond komt. Liefhebbers van het Walda/Löbler duo zullen dus een iets ander hoorspel horen dan ze wellicht gewenst zijn. Persoonlijk spreekt mij af en toe een “historisch-juist” hoorspel wel aan.

Dit hoorspel is wederom op audio-cd uitgebracht en hierdoor kan men het op elke cd-speler beluisteren, ook zonder MP3.
Ik moet de film nog kijken van Reinout Oerlemans, maar ik kan me voorstellen dat je dan ook het hoorspel wilt luisteren.

Luister naar een fragment:


Links:
Uitgeverij Rubinstein.
In collectie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *