Recensie: Vliegtuig op hol

Cover Vliegtuig op hol

01-10-2011

In 1964 zond de BBC het boek van Barbara Jefferis, Solo for several players (1961), als hoorspel uit. Léon Povel nam vervolgens in dat zelfde jaar de vertaling, bewerking en regie van dit hoorspel op zich, zodat het op 24 november 1964 kon worden uitgezonden bij de KRO.

Recensie
Ter ere van het feit dat Léon Povel dit jaar (2011) 100 jaar wordt, brengt uitgeverij Rubinstein het hoorspel “Vliegtuig op hol” uit op cd.

Ik zal niet teveel op het verhaal zelf ingaan. Dat kunt u hier lezen. Het gaat bij deze uitgave om nog veel meer. De editing, restauratie en samenstelling zijn het werk van Gerard Leeuw. Toen ik de cd in mijn computer stopte, kon ik het niet laten: vergelijken met mijn eigen versie. Deze is gewoon digitaal vele malen beter. Maar niet alleen daarom kan ik deze uitgave aanraden. Gerard heeft ook 2 interviews met Léon Povel toegevoegd aan deze 2 cd’s. U kunt luisteren naar interviews over de 2 grootste hoorspelseries die onder Léon Povel’s regie op de radio zijn gekomen: “Sprong in het heelal” en “Testbemanning”. Fantastisch om te horen! Gerard, mooi gedaan!

Dit hoorspel is wederom op audio-cd uitgebracht en hierdoor kan men het op elke cd-speler beluisteren, ook zonder MP3.

Ik ben zeer benieuwd naar de volgende uitgaven van Rubinstein. Met deze uitgave was ik zeker aangenaam verrast. Een mooi eerbetoon aan een van de beste hoorspelregisseurs ooit…

Luister naar een fragment:


Links:
Uitgeverij Rubinstein.
In collectie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *