Jan Borkus: Met vriendelijke groeten

Jan Borkus

Jan Borkus is een veelzijdig radioman. Hij woont weliswaar in Den Haag, maar men zou hem met bijna evenveel recht een Hilversummer kunnen noemen. Hij ìs in de radiostad of hij kòmt er…

Hoorspel-regisseurs van alle zuilen doen regelmatie een beroep op deze vol-ijverige steunpilaar van de hoorspelkern. Er zijn maar weinig rollen, die Jan Borkus nièt zou kunnen spelen. Dat heeft de jarenlange praktijk wel aangetoond. Hij kan met zijn bekende stem bij wijze van spreken alle kanten uit.

Jan Borkus is een van de mensen, die rotsvast geloven in een blijvende belangstelling voor het hoorspel. In dat opzicht vindt hij ons pal aan zijn zijde. Te meer, omdat de laatste tijd duidelijker is gebleken, dat ons land over begaafde (jonge) hoorspelschrijvers beschikt.

Maar laten we niet afdwalen. We wilden u eigenlijk vertellen, dat Jan Borkus zijn radio-activiteiten gaat uitbreiden met de functie van disc-jockey. Hij heeft al de nodige ervaringen op dit terrein – denk maar aan zijn “Platenkoffertje” – maar de invoering van het derde net heeft hem de kans geboden op een geheel eigen programma. En zo’n kans laat een man als Borkus zich niet gauw ontglippen.

“Met vriendelijke groeten” heet het verzoekplaten-programma, dat de VARA voorlopig elke dinsdagmiddag van 17.02 – 18.00 uur gaat uitzenden. De presentatie en de produktie zijn in handen van Jan Borkus, die er stellig iets gezelligs van zal maken.
De uit te zenden muziek zal voornamelijk in het lichte(re) genre liggen. Hier en daar wat beat, maar ook bekende vocalisten als Ella Fitzgerald.

De eerste uitzending van “Met vriendelijke groeten” was op dindsdag 11-01-1966 via Hilversum 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *