11 gedachten aan “Animatie van Sprong in het Heelal 1”

 1. Aanvulling bij mijn bericht van 4 dec: Bij de afdaling wordt de Curiosity van bovenaf gefilmd, en daardoor zie je het landschap onder de lander naderbijkomen. Een sterke reflectie op het oranje oppervlak veroorzaakt een opvallend oranje licht op de grond.

  Verdraaid! Ook Jimmy zag vanuit de afdalende Pionier een scherp licht op de grond, als van een reusachtige spiegel. Op datzelfde moment begon een onaards vreemd geluid, waar Jimmy en vervolgens ook Jeff last van kregen. Jeff was de landingspiloot en raakte de controle over de besturing kwijt waardoor de landing uiterst ruw verliep en net geen crash werd.

 2. Zou er iemand weten, hoe we organisaties van kringloopwinkels kunnen benaderen met de vraag om te worden getipt over oude geluidsbandhaspels en of die mogen worden doorzocht door onze hoorspelverzamelaar??

  Het is misschien op die manier mogelijk om alsnog oude amateuropnamen te vinden van de “Operatie Luna” delen 1,2,3,5 en 6. Die worden immers beschouwd als verloren gegaan in de omroeparchieven. Ze maakten deel uit van de eerste, 18-delige serie van “Sprong in het heelal”, uitgezonden vanaf zaterdagavond 1 oktober 1955.

  Voor het luisterboek van uitgever Rubinstein heeft editor Gerard Leeuw tevergeefs de krochten van het Instituut voor Beeld en Geluid doorzocht.

 3. Ik herinner me ook dat Jeff tijdens de karavaantocht op Mars, vanaf de poolbasis noordwaarts in de richting van de evenaar, na het verlaten van de zuidelijke poolkap tegen Mitch, Jimmy en de dokter zei dat ze in de streek NOACHIS reden en verder koers zetten naar de ARGYRA-woestijn.

  1. Beste Wilhelm,

   Klopt helemaal dat je de locatienaam “Noachis” hoort. Dat is namelijk waar vrachtvaarder 2 is neergestort. De streek heet “Mare Australis” en meer in detail heet het gebied “Noachis”.

   Zie ook deze afbeelding.

   Noachis

 4. Naast deze film heb ik ook een “Sprong in het heelal” – startpagina opgezet. Ik heb een nieuwe pagina gemaakt, de “Special-Start-pagina”. Op deze pagina hoop ik, naast de eerdere specials, zoals over Léon Povel en Jan Borkus, ook nieuwe Specials te kunnen maken. De “Sprong in het heelal” – startpagina is de eerste. Het verschil is wel dat deze Sprong-pagina als ‘echte’ startpagina zowel in de site is opgenomen als ook op zich zelf staat. U vindt de “Special-Start-pagina” (met de Sprong-pagina) onder “Overig”.

  1. Hello, goodbye,

   Geronimohoorspelen wordt steeds leuker.
   Prachtig de ‘Special-start-pagina’.

   Met een groet,
   Cornelis.

 5. Hoi die Ton,
  Allereerst mijn complimenten voor het maken van deze film. Echt super!! Ik vertelde je al dat een “nadeel”van een hoorspel is, dat iedreen weer een ander beeld vormt van een gedeelte uit een hoorspel. Nu heb je ineens beelden en geluid erbij, een perfecte combinatie en nu is het beeld echt compleet!! Ik ben benieuwd wat je nog meer voor ons in petto hebt! Keep up the good work!!!
  Knuffel, Peet.

 6. Hello, goodbye,

  Een prachtige film. Goed gemonteerd.
  Dit is een groot compliment waard.
  Een hele mooie aanvulling op het hoorspel.
  Ik zie nu nog meer de bemanning zich bewegen op Mars.

  Met een groet,
  Cornelis.

 7. Werkelijk fantastisch, m’n complimenten! De afbeeldingen, muziek en overgangen het klopt allemaal. Een originele invalshoek om iets te doen met de coördinaten, je moet er maar opkomen!

  Ik heb wel eens een kaart van Mars bekeken maar pas nu valt het een en ander op z’n plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *