Ten oosten van Algiers

Boekomslag Ten oosten van Algiers.

  • Titel boek Nederlands: Ten oosten van Algiers
  • Titel boek Engels: East of Algiers

Resumé boek:
Paul en Ina Vlaanderen zijn op vakantie in Parijs. Van daaruit hebben zij het plan om hun vakantie voor te zetten naar Algiers en aansluitend naar Tunis. Paul zit in Parijs op een terras, wachtende op zijn shoppende vrouw Ina, als er een taxi vor hem stopt. Uit de taxi komende de nodige pakjes, gevolgd door Ina Vlaanderen. Ina wordt daarnaast vergezeld door een jonge dame, Judy Wincott. Deze Judy trof Ina tijdens het winkelen en aangezien Judy Parijs beter dan Ina kende, heeft ze Ina op weg geholpen. Toen Judy echter vernam wie Ina’s echtgenote was, drong ze aan tot een ontmoeting.

Van koetjes en kalfjes gaat het gesprek al snel richting het vervolg van de vakantie van de Vlaanderens, waaronder Tunis. Judy was net terug uit Tunis en bleek per ongeluk een bril van een goede vriend in haar tas te hebben. Ze vraagt de Vlaanderens deze bril aan haar vriend in Tunis te brengen, aangezien die vriend geen vertrouwen heeft in de post. Paul accepteert Judy’s verzoek en neemt de bril van haar over.

In de vakantieplannen van de Vlaanderens zitten een aantal tussenstops en de eerste is naar Nice. Daar ontmoeten ze in het hotel hun buurman, Sam Leyland. Als later op de avond er in diens kamer wordt ingebroken, begint de eerste stap naar een nieuw avontuur.

Dit avontuur leidt Paul en Ina langs vermoorde meisjes, een aanslag op hun leven en de welbekende ontvoering. Wat is er dan zo bijzonder aan die ogenschijnlijk gewone bril? En bestaat de eigenaar van de bril, David Foster, nu wel, of niet. Een zoektocht waarin Paul op het laatst wordt bijgestaan door een oude vriend. Een verhaal met een bijzondere uitkomst.

Bijzonderheden:

  • Dit verhaal is nooit als hoorspel uitgezonden.
    Toch heeft het hoorspel “Paul Vlaanderen en het Sullivan mysterie” qua inhoud erg veel weg van dit verhaal. Het lijkt erop dat alleen namen en locaties verschillen…
  • Dit verhaal is geschreven in de ik-vorm.
  • Er is geen rol voor een trouwe butler.
  • Het Engels boek verscheen voor het eerst in 1959.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *