Winfried Povel interviewt zijn vader, Léon Povel

In gesprek met mijn 100-jarige vader.

Léon en Winfried Povel

24 februari 2013 ontving ik van Winfried Povel onderstaand interview dat Winfried in het najaar 2012 met zijn vader, Léon Povel had. Het is het laatste grote interview dat Léon Povel gaf, en niet alleen over zijn radiowerk maar over zijn hele leven. Winfried zelf geeft aan het als een voorrecht te zien zijn vader zo te mogen bevragen.

Ook ik ervaar het als een voorrecht om Dhr. Povel te mogen hebben ontmoet en gesproken. Maar wat Winfried in dit interview met zijn vader bespreekt is echt uniek. U hoort Léon Povel praten over zijn jeugd, de tijd in Duitsland, de begindagen bij de omroep, de tweede wereldoorlog, zijn kinderen en privéleven en zijn grootste hobby: de bergsport. Maar nog veel meer, hoor Léon Povel zoals u hem nog nooit hoorde. Een historisch interview dat ik met u mag delen, omdat, zoals Léon Povel het zelf zei: “De hele wereld mag het horen…”

Het interview zelf duurt in totaal ruim 2 uur en 33 minuten. Vandaar dat ik het in delen heb geknipt. Luister naar: “In gesprek met mijn 100-jarige vader” van Winfried Povel. Fantastisch omlijst met de 4 jaargetijden van Vivaldi.

3 gedachten aan “Winfried Povel interviewt zijn vader, Léon Povel”

 1. Hello, goodbye,

  Het interview van Winfried Povel met zijn
  vader Leon vond ik zeer indrukwekkend.
  Ik heb er ademloos naar geluisterd.
  Ik had het via Sir B al eerder beluisterd.
  Mocht Winfried dit lezen, het was prachtig.

  Groet, Cornelis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *