Zoek-hoek: Wie is Henk Josso???

Geronimo hoorspelen logo

Van de webmaster.

Zoals u weet, bevat deze site een aantal specials, waarin wordt gekeken naar achtergronden, acteurs enzovoort. Uiteraard is er dus ook een speciale “Sprong in het heelal – startpagina“.

Nu loop ik er op stuk dat ik niet weet wie Henk Josso is. Is het zijn echte naam? Een pseudoniem? Hij speelde in Sprong 3 de rol van de controle Aarde.

Kortom, ik zoek informatie en een foto. Hopelijk weet iemand meer…

=====================================================

Aanvulling:

Zoals u in de reactie hieronder kunt lezen, heeft John van Houten niet stil gezeten waar het de zoektocht naar Henk Josso aangaat. Van hem mocht ik ook onderstaande afbeeldingen ontvangen. Hopelijk dragen ze bij tot informatie over deze acteur.

Henk Josso niet zichtbaar door microfoon

Bovenstaande afbeelding komt uit “Ruim zicht”, het blad van de Nederlandse Katholieke Arbeidersbeweging, jrg 3, 1955, no. 17, 15-01-1955.

De tekst onder de afbeelding geeft aan dat Henk Josso de man op rechts achter de microfoon zou moeten zijn.

Mogelijk Henk Josso links

Deze afbeelding komt uit Beatrijs; katholiek weekblad voor de vrouw, jrg 18, 1960, no. 46, 12-11-1960.
Mogelijk dat Henk Josso de man links in de afbeelding is. Helaas geeft de begeleidende tekst geen uitsluitsel.

Inmiddels heeft John van Houten ook een pagina gemaakt met hoorspelen, waarin Henk Josso heeft gespeeld. Klik daarvoor hier (externe link).

Eén gedachte over “Zoek-hoek: Wie is Henk Josso???”

  1. Op 25 juni 1936 was Henk Josso voor de eerste maal via de ether te beluisteren. Hij leende zijn stem aan het hoorspel “Het vaderland tegemoet” van de auteur Toon Rammelt. Zijn laatste rol was in “De laatste zaak van commissaris Middlebury” uitgezonden op 7 december 1965.

    Josso werkte door de jaren heen aan meerdere amusementsprogramma’s van de verschillende omroepen mee en stond met enige regelmaat in de Nederlandse theaters.

    Het is vreemd dat er over zo’n productieve acteur vrijwel geen achtergrondinformatie is te vinden. De Theater Encyclopedie kent Henk Josso, maar moet nog een biografie toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *