Bijzonder: De Tijdmachine

Hoewel ik al een tijd heel weinig aan de site toekom, luister ik toch dagelijks met veel plezier naar hoorspelen. En daarin merk ik dat ik toch vaak blijf hangen in de ‘bekende’ hoorspelen. Zo was ik afgelopen week weer eens begonnen aan het hoorspel “De tijdmachine” van Paul van Herck, onder regie van Tom van Beek. En dan ontdek je zelfs nog weer wat nieuws.

Ik heb dit hoorspel al meerdere malen geluisterd en toch viel me nu pas op hoe regisseur Tom van Beek deel 2 van dit, overigens prima, hoorspel inleidt:

Wat zou je anders met zo’n uitvinding doen…

4 gedachten aan “Bijzonder: De Tijdmachine”

 1. Je mag niet uit het oog verliezen dat de serie werd uitgezonden om 17.50 uur. Een serie voor de jeugd en jong volwassenen. Een serie waarmee de TROS een nieuwe generatie geënthousiasmeerd heeft voor het hoorspel. Misschien is zelfs de inleiding geschreven door Paul Van Herck. Valt niet na te gaan, betrokkenen zijn helaas allen overleden.

  1. Oh zeker, John. Zo ben ik zelf als 10-jarige met het hoorspelvirus in aanraking gekomen door een ander hoorspel met dezelfde ingrediënten: TROS, Paul van Herck en Tom van Beek.
   ‘De Blauwe Zaden’ werd toen aangekondigd door Mireille Bekooy als een “hoorspelserie voor de jeugd”. En inderdaad werd dat ook rond hetzelfde tijdstip uitgezonden.
   Of die inleiding misschien door Paul van Herck zou zijn geschreven? Interessant, maar inderdaad zou ik zo ook niet weten wie hier nog iets over kan vertellen. Mooie theorie.
   Maar het blijft leuk om als volwassene op deze manier terug te kunnen kijken naar je jeugd: Wat je toen heel gewoon vond, krijgt nu een kleine knipoog.

 2. Ja Cornelis,

  Ook dat is zo’n bijzonder moment in deze hoorspelserie. Maar volgens mij is ook een andere tip in “Hoorspel Anders” over de mijnen indertaad jouw niet onbekend 😉
  En toch denk ik dat Rubinstein ook een hoop anderen met dit hoorspel een groot plezier kan doen.

  Groet,
  Geronimo

 3. Hello, goodbye,

  Ja leuk,
  Ook vind ik het nog steeds leuk dat tot deel vijf de 3de wereldoorlog op 27 juli begint
  en vanaf deel zes dit op 27 november gaat gebeuren.
  De oorlog is toen vier maanden uitgesteld.
  Ik vraag mij nog steeds af dat Tom van Beek dit zelf heeft geweten.

  Groet, Cornelis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *