Dodenhuis: Achtergronden

illustratie W.L. Salm & Co - Amsterdam - 1947

Onderstaand vindt u verschillende reacties van bezoekers op het 1e artikel op deze website. Dhr. JB stuurde mij destijds een kopie van het boek dat is verschenen n.a.v. de derde Dodenhuis-serie. Inmiddels is het niet alleen bij de tekst van de derde serie gebleven, maar door aanvullingen van Dhr. JB en anderen is er ook tekst verschenen van de andere series. U treft al deze teksten op deze website aan en de links staan hieronder verwerkt. Verder kunt u luisteren naar de enige 2 delen die bewaard zijn gebleven en staan er verschillende tekeningen en andere artikelen online.

Naar aanleiding van de tekst van de derde serie op deze website schreef Marc van Cauwenberghe mij onderstaande mail:

Dit is een boek (gepubliceerd in 1947) naar de 3e Dodenhuis-serie (eerste en tweede serie zijn uitgezonden in 1939 en 1940). Deze derde serie werd uitgezonden vanaf zaterdag 02-02-’46, op Hilversum 2, tussen 21:20 – 21:45 in 10 delen.

Peter Goodman is de pseudoniem van S. de Vries jr. (naar de Amerikaanse hoorspelschrijver Harry S. Goodman). Voor de eerste serie werd als auteur vermeld Jael Carrison; het is nog niet duidelijk of dat ook een pseudoniem was dan wel een vertaling van S. de Vries jr. van een Amerikaanse of Engelse hoorspelserie. Er werd ook nog een vierde en vijfde serie geproduceerd, maar ik heb daarover nog geen precieze gegevens.

(Met dank aan Marc Van Cauwenberghe voor bovenstaande info.)

Artikel

Artikel uit de krant van 01-08-1959.

Bovenstaand artikel is van 01-08-1959

Opvallend aan dit artikel is de verduidelijking t.a.v. de auteur van de serie. De originele auteur, Jeal Garrison, heeft de eerste serie geschreven. Daarna heeft S. de Vries jr. de pen opgenomen en onder pseudoniem verder geschreven.
Met dank aan Reinier.

Bladmuziek Dodenhuis

De ‘vergeten’ promotieplaat van Carl Lawrence met betrekking tot Dodenhuis 4.

Dodenhuis. Een collage van J. de Boer.

Een bijdrage van J. de Boer.
Gezocht: “Een pianist, die dit stuk kan spelen!!!”
Inmiddels staan er drie versies van deze riedel online! Luidspreker

Enkele Personages uit Dodenhuis 4 en 5

Dodenhuis. Een collage van J. de Boer.

Een bijdrage van J. de Boer.

Advertentie

Van de Heren H en H ontving ik onderstaande afbeelding. Een advertentie waarin het boek “Dodenhuis” te koop wordt aangeboden.

Advertentie uit het Limburgsch Dagblad van 12-05-1948.
De advertentie stond in het Limburgsch Dagblad van 12-05-1948. Wel gek dat men hier stelt dat er eerst het boek en toen pas het hoorspel was. Terwijl het hoorspel van 1946 is… Of gaat het hier om een volgende serie?

Uit de radiogids

Van John ontving ik onderstaande afbeelding. Een stuk uit de radiogids van woensdag 24 juli 1940. Het gaat om een afbeelding van deel 7 uit de 2e serie.

Uit de radiogids van woensdag 24 juli 1940.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *