Matt Meldon hoorspelheld Johan te Slaa

Johan te Slaa

Geboren: 15-06-1906 te Hilversum
Overleden: 18-05-1980 te Amsterdam

Algemeen:
Johan te Slaa speelt in bijna alle hoorspelen van Matt Meldon mee. Alleen niet in “Prometheus XIII”. In “Apollo XXI” horen we Johan te Slaa als basis Bajkonoer bij de ondergang van Luna 15 Luidspreker. Aan het eind van de maangeschiedenis horen we Johan te Slaa als de dankbare president, die de terugkeerde astronauten vol lof toespreekt.

In “De gesluierde planeet” horen we Johan te Slaa 2x als vertegenwoordiger van de wet. Eerst als sheriff O’Keefe uit het ‘rotgat’ waar de vliegende bol is geland en waarbij een piloot neerstortte. Verderop in de geschiedenis speelt hij de commissaris van het politiebureau waar Matt wordt gevangen gehouden. Matt had geprobeerd de president te vermoorden.

In “De tunnel der duisternis” horen we Johan te Slaa eerst in een kleine bijrol. Hij speelt de werkman op Felsenstein, waar Matt een praatje mee aanknoopt tijdens de werkzaamheden aan de raket van de goden. Later horen we hem als Tovatien. Tovatien is de Russische commandant van de Saljoet 12.

In “De blauwe zaden” is Johan te Slaa te horen als de buurman van Matt, Cagney. Hij treft Matt net wanneer deze een zwijn heeft geschoten…

Luister naar fragment:


Rol(len) in de hoorspelreeks:
– Apollo XXI (Het Maanmysterie) – basis/president
– De gesluierde planeet (het vervolg van Apollo XXI) – Sheriff/Commissaris
– De tunnel der duisternis – werkman-wachtpost/Tovatien
– De blauwe zaden – Buurman Cagney

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *