Oproep: Koester op deze site alleen het hoorspel

Geronimo knie

Geachte bezoekers,

Via deze weg wil ik u verzoeken alleen te reageren op deze site als het gaat om de artikelen die op deze site staan en het dan te houden bij het hoorspel.
De laatste tijd krijg ik nog wel eens reacties waarin iemands mening over de huidige politieke situatie in Nederland, of de wereld, wordt gekoppeld aan het hoorspel. Of ik krijg reacties/vragen waarom ik aandacht besteed aan een hoorspelacteur/regisseur, die niet van onbesproken gedrag was.

In 2005 ben ik deze website begonnen met als insteek het hoorspel en alles wat met hoorspelen te maken heeft, een podium te geven. Daarbij is het vooral de bedoeling deze mooie cultuurvorm niet in de vergetelheid te laten geraken. Sedert een tijdje wordt deze site weergeven middels WordPress en daardoor was het voor mij mogelijk om bezoekers ook de ruimte te geven op meerdere fronten te reageren en hun enthousiasme te delen op de site. Mijn uitgangspunt was altijd dat iedereen op zijn/haar manier het plezier aan deze gezamenlijke hobby mocht delen.

Door een aantal berichten/reacties van de laatste tijd voel ik me echter genoodzaakt deze “vrijheid van reageren” in te perken.

Hoewel ik zelf ook zie en ervaar dat er veel problemen zijn in Nederland en de wereld, wil ik van mijn site geen politiek platform maken. Daarnaast ben ik van mening dat best mogelijk is om eventuele donkere kanten van mensen uit de hoorspelwereld te benoemen, maar dat dit eventueel ook kan zonder kwetsende of grove toelichting. Daarbij merk ik dat sommige reacties echter vooral eenzijdig en vanuit emotie worden geschreven, waarbij mensen dan ook in woord worden aangevallen en/of gekwetst.

Daarom heb ik besloten dat reacties van waaruit, zonder fatsoensnormen te hanteren, mensen worden aangevallen via deze site, of men vindt het nodig zijn politieke voorkeuren te koppelen aan deze site, ik deze berichten niet toelaat.

Mocht u van mening zijn dat ik het verkeerd zie, hoor ik dat graag en ben ik bereid mijn keuze toe te lichten.

Om dit besluit, helaas, fundamenteel vast te leggen op deze site, heb ik een extra submenu gemaakt onder “Service – Modereren op deze site“.

Zelf had ik nooit gedacht zo’n bericht/verzoek als dit te moeten plaatsen, zeker niet op een site over het hoorspel. Aangezien ik echter welopgevoed ben, wilde ik u mijn besluit niet onthouden.

Ik hoop oprecht op uw begrip.

Met luisterrijke groet,

5 gedachten aan “Oproep: Koester op deze site alleen het hoorspel”

 1. Hello, goodbye Ton,

  Prima. Er ging van alles mis,
  dat heb je op sommige dagen.
  Fijn dat het goed opgelost.is.

  Groet,
  Cornelis.

 2. Hello, goodbye Ton.

  Een wijs besluit.
  Fijn dat er nog sites zijn zonder onbehoorlijke reacties
  en alles wat volgens mij te veel gebruikt wordt zonder fatsoensnormen..
  Laten wij deze hoorspelsite een mooie site houden voor hoorspelliefhebbers.
  Er zijn genoeg sites waar men het hart kan luchten over alles waar men het
  niet mee eens is of zich aan ergert.
  Veel succes met Geronimo.

  Groet,
  Cornelis.

  1. Hallo Cornelis,

   Hartelijk dank voor je ondersteunende reactie en je positieve wensen.
   Met je welbevinden, heb ik de 2 eerdere reacties weggehaald.
   Dat is ook modereren, maar dit keer zeker in positieve zin.
   Mocht je ze echter liever behouden, zet ik ze weer terug.

   Groet,
   Ton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *