Paul en Ina Vlaanderen incognito

Afbeelding van Geronimo

Schrijver: Francis Durbridge
Regie: Dick van Putten
Vertaling: Johan Bennik
Muziek: Koos van de Griend
Aantal delen: 1
Totale duur: Hoorspel verloren gegaan.
Omroep: AVRO (14-09-1959)
Genre: Detective

Verhaal:
De heer en mevrouw Vlaanderen verdwalen tijdens een korte vakantie in een dichte mist en belanden bij toeval in een geheimzinnig landhuis.

Extra info:
Dit hoorspel was een bewerking van een ander hoorspel, geschreven door Francis Durbridge. Francis Durbridge heeft dit verhaal nooit gekoppeld aan Paul Temple (de Britse naam van onze held). Het oorspronkelijk verhaal heette “Over my dead body” en werd in 1946 door de BBC uitgezonden. Johan Bennik (pseudoniem van Jan van Ees) heeft er echter een bewerking opgelegd door de hoofdrolspelers John en Sheila Nelson voor de Nederlandse radio te vervangen voor Paul en Ina Vlaanderen. De verhaallijn is nagenoeg gelijk gebleven. Sterker nog, de namen John en Sheila Nelson wordt door de Vlaanderens in het bewerkte verhaal zelfs als pseudoniem gebruikt. Voor de duidelijkheid: De BBC heeft dit hoorspel dus nooit uitgezonden met Paul Temple in de hoofdrol.

Daarnaast is er ook sprake van een verwijzing naar het verhaal “Over my dead body” naar een ander hoorspel. In “Paul Vlaanderen grijpt in” (oktober 1946) is Paul namelijk bezig een boek te schrijven met dezelfde titel.

Dit hoorspel is niet bewaard gebleven.

Er is soms verwarring over de titel en de regisseur van dit hoorspel. Om duidelijkheid te verschaffen twee afbeeldingen uit de radiogids. Het hoorspel is uitgezonden onder de titel “Paul en Ina Vlaanderen incognito” op 14-09-1959 en ook de herhaling op 22-09-1960. De regie was in handen van Dick van Putten.

Informatie uit de radiogids, 14-09-1959.
14-09-1959.
Informatie uit de radiogids, 22-09-1960.
22-09-1960.

Mocht u echter verder nog materiaal hebben, zou u heel veel liefhebbers heel blij kunnen maken. En niet alleen het hoorspel zelf, maar bijvoorbeeld ook ander materiaal, zoals radiogidsaankondigingen of anderszins, is van harte welkom.

Klik hier voor de originele radiogids aankondigingen.

Klik hier voor alle Paul Vlaanderen hoorspelen die in Nederland zijn uitgezonden.

Klik hier voor de Paul Vlaanderen – Paul Temple startpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *