Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen dood.

Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen dood

Uitgeverij Rubinstein heeft wederom een hoorspel op cd gezet: “Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen dood”.

Zoals u al eens in een eerder bericht in dit blog kon lezen, heeft Thriller Theater een toneelbewerking gemaakt n.a.v. de Paul Vlaanderen hoorspelseries. Deze toneelbewerking was vanaf februari 2011 te zien in verschillende theaters door het land. Drie acteurs, Sander de Heer, Hymke de Vries en Lex Passchier vertolken alle rollen in dit spel en worden bijgestaan door Donald de Marcas, die uiteraard de rol van Charlkie op zich heeft genomen.

Uitgeverij Rubinstein heeft deze toneelbewerking nu als hoorspel uitgegeven in een 1cd-luisterboek.
Ook Gerard Leeuw heeft weer zijn bijdrage geleverd aan dit product.

Inmiddels heb ik het geluisterd en kan alleen maar zeggen: fantastisch! Vorig jaar heb ik door een stomme fout de voorstelling zelf niet kunnen zien (ik had niet gereserveerd), maar dit jaar gebeurt me dat niet weer. De toneelbewerking zal ook in 2012 in verschillende theaters te bezoeken zijn. Voor meer info klik hier. Ik had al veel positieve dingen over deze bewerking gehoord, maar nu ik het hoorspel heb gehoord, ben ik zeker ook benieuwd naar de live-uitvoering. En dit keer is er wel gereserveerd :-).

In het kort:
Paul Vlaanderen is bezig aan een nieuw boek. Wanneer hij er met Ina over spreekt, gaat de telefoon. Sir Graham vertelt over een moord. Echter deze moord heeft plaats gevonden op een slachtoffer met dezelfde naam als het eerste slachtoffer in Paul’s boek. Sterker nog: alle slachtoffers die daarna vallen staan in het boek van Vlaanderen. Hij wordt verdacht!

Niet alleen een leuk verhaal (niet Durbridge), maar zeker met 3 man ook nog eens heel leuk geacteerd! Daarbij heeft zelfs oog (of heet dat oor!) voor detail niet ontbroken. Bij de muziek niet alleen het bekende stuk van Koos van de Griend, maar ook de spanningsmuziek van de eerste Engels tune: Rimsky-Korsakov’s “Scheherazade”. Voor de echte fan pure herkenning en nostalgie!

***

Aanvulling: Klikt u hier voor de beschrijving van het hoorspel in “Collectie”

6 gedachten aan “Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen dood.”

 1. de verzonnen dood is gewoon een leuk toneel hoorspel, de personages zijn leuk aan gedikt.
  ik heb er met veel plezier naar geluisterd

 2. Hey Ton,
  Yep ik heb het gezien en je weet vast wel wat ik gedaan heb 😀 😀 Leuk dat je het optreden gaat zien, ik wens je alvast heel veel plezier!!
  Dikke knuffel, Peet.

 3. Hallo John,

  Ik laat zeker weten hoe het live op toneel zal zijn. Maar het lijkt me wel lastig: Want hoe leg je nu uit dat je naar een HOORSPEL hebt gekeken? Ik ben zelf ook zeer benieuwd…

  Groet!

  1. Ja dit is goed nieuws zeg!! Ik kan niet wachten tot dat hij te koop is. Ik vindt het super dat er op deze manier toch nog nieuwe mysteries kunnen worden opgelost. Alle lof aan de makers en medewerkers!!!
   Knuffel, Peet.

   1. Hey Peet,

    Hij is al te koop! Wanneer je op de link van Rubinstein klikt (in bovenstaand bericht), kun je zien hoe en wat. Alleen het optreden zelf heb ik nog niet gezien. Dat hoop ik in maart te doen.

    Gr. T.

 4. Een fantastische productie met een knipoog naar de Paul Vlaanderen producties die de meeste onder ons kennen. Een goed plot, uitstekend geacteerd door drie acteurs die alle personages spelen.

  Nu begrijp ook waarom deze productie in het theater zo succesvol is. Toch ben ik benieuwd of de bezoekers met open of gesloten ogen de voorstelling volgen? Maar dat verneem ik ter zijner tijd van Ton als hij de voorstelling bezocht heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *