Paul Vlaanderen op het toneel

Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen dood
 
In de jaren vijftig zaten miljoenen luisteraars aan de radio gekluisterd om naar de spannende avonturen te luisteren van detective Paul Vlaanderen. Het Thriller Theater brengt deze held nu op het toneel. Wanneer u de ogen sluit, hoort u het befaamde hoorspel van weleer. Wanneer u naar het toneel kijkt, ziet u echter iets wat doet denken aan een acrobatische act…

Sander de Heer, Hymke de Vries en Lez Passchier nemen namelijk alle stemmen voor hun rekening. En zo trekt er een stoet van personages voorbij: Paul’s echtgenote Ina, butler Charlie, uitgever Lord Carrington, hoofd van Scotland Yard Sir Graham Forbes en verder natuurlijk een verraderlijke femme fatale, een meisje van lichte zeden en een domme rechercheur. Tegelijkertijd zullen de acteurs live op het toneel ook alle geluidseffecten verzorgen. Van grintbakken tot brekend glas en van hevige regenval tot piepende remmen.

Daarmee is ‘Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen dood’ geen hyperrealistische detective, maar een toneelode aan een haast verdwenen kunstvorm, namelijk die van het radiospel.

Van 29 januari 2011 t/m 16 april is dit stuk in verschillende theaters in het land te zien.

Eén gedachte over “Paul Vlaanderen op het toneel”

  1. Nog meer toneel!

    Niet alleen het thrillertheater brengt Paul Vlaanderen op het toneel, maar ook de site “Familie Nederland” is hier mee bezig. Familie Nederland is al vanaf 13 januari bezig met opnames, die u kunt bijwonen. Deze opnames moet leiden tot een 60-delige serie van de detective, en wordt vanaf 7 februari uitgezonden.

    Dank voor de tip, Annelies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *