Recensie: Hollands Glorie

Cover Hollands Glorie

01-03-2008

Deze keer brengt uitgeverij Rubinstein Hollands Glorie uit. Men heeft wederom in samenwerking met Beeld en Geluid deze cd-collectie samengesteld.

Recensie
Dit hoorspelboek bestaat 8 cd’s waarop men de 12 delige hoorspelserie heeft gezet. Ook deze keer heeft men het hoorspelboek weer bijzonder fraai afgewerkt. Zo staan er verschillende foto’s in, die gemaakt zijn tijdens de opnames. Zo zult u dus vele bekende gezichten zien van o.a. Piet Römer (Jan Wandelaar) en Marijke Merckens, maar ook namen als Jan Borkus en Hans Veerman.

Ook de geluidskwalitieit is geweldig. Gerard Leeuw heeft weer heel bijzonder mooi werk geleverd. Zelf heb ik 2 verschillende versies van dit hoorspel, die echter beiden de kwaliteit van dit hoorspelboek niet benaderen.

Al met al een hoorspel dat u weer terug brengt in de tijd van de zeesleepvaart van het begin van de vorige eeuw. Niet alleen hoorspelliefhebbers zullen van dit verhaal genieten, maar ook zij die de tv-serie in de jaren ’70 hebben gezien, moeten luisteren. Veel acteurs, die in de tv-serie speelden, spelen ook in dit een hoorspel weer mee.

Ik vind dat Rubinstein en ook Gerard Leeuw weer een heel mooi hoorspel op cd hebben gezet…?

Beluister het intro:


Links:
Uitgeverij Rubinstein.
In collectie.
Jan de Hartog in “Hoorspelhelden in het kort”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *