Recensie: Paul Vlaanderen en het Margo mysterie

Cover Paul Vlaanderen en het Margo mysterie

18-08-2009

Paul Vlaanderen en het Margo mysterie werd in 1962 uitgezonden door de AVRO en is nu te koop bij uitgeverij Rubinstein.

Recensie
Terwijl de meesten waarschijnlijk nog bezig waren met het uitbrengen van Testbemanning, kwam Rubinstein voor mij toch wat onverwachts met ook een andere klassieker, Paul Vlaanderen en het Margo mysterie. Dit hoorspel is zeker bekend bij de liefhebbers. Maar ook voor hen die in het verleden regelmatig luisterden naar een hoorspel en daar nu niet meer aan toekomen, zijn Paul en Ina nog steeds oude bekenden. Doordat het op audio-cd is uitgebracht, kan men het op elke cd-speler beluisteren, ook zonder MP3.

Gerard Leeuw is wederom de samensteller van het geluid en hij heeft de 8-delige hoorspelserie op 5 cd’s weten te zetten. Dat betekent dat het hoorspel “doorlopend” is te beluisteren. Hierbij is voor elk deel wel de originele aan- en afkondiging bewaard gebleven. Klein puntje van kritiek: Op cd 2 staat dat men verder kan luisteren naar het vervolg van deel 1. Helaas had hier deel 2 moeten staan. Maar dat zal de luisterpret niet drukken.

Bijzonder is het toch ook wel om de tekst van mijn persoonlijk resumé bij dit hoorspel (zie info-pagina) terug te lezen in zowel het persbericht, als ook in het eigenlijke hoorspelboek.

In het hoorspelboek treft u verder een foto van Jan van Ees en Eva Janssen, waar zij op AVRO-tournee waren als Paul en Ina in september 1951. Een heel sfeerrijke foto, die ik nog niet kende. Niet alleen voor de cover, maar ook voor het binnendeel heeft men verder nog wat tekeningen uit de originele gids weten te vinden.

Door nu ook Paul Vlaanderen in haar uitgaven te hebben zitten, denk ik dat Rubinstein hiermee wederom een mooie klassieker nieuw leven heeft weten in te blazen. Mijn lof aan Gerard Leeuw voor de opnieuw uitstekende digitale kwaliteit.

Mede gezien de reacties op mijn site hoop ik met anderen dat Rubinstein haar werk zal voortzetten en als ik dan een voorstel mag doen voor een volgend project: De Matt Meldon-cyclus…

Luister naar het intro:


Links:
Uitgeverij Rubinstein.
In collectie.
Paul Vlaanderen specal.
Francis Durbridge in “Hoorspelhelden in het kort”.
Script van dit hoorspel – Lees mee terwijl u luisterst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *