Recensie: Testbemanning

Cover Testbemanning

15-09-2009

Rubinstein brengt ook deze keer een echte topper uit, Testbemanning. Men heeft wederom in samenwerking met Beeld en Geluid deze cd-collectie samengesteld.

Recensie
De KRO zond Testbemanning uit van oktober 1961 t/m april 1962. Na het succes van Sprong in het heelal, volgde nu een SF-hoorspel van eigen bodem. Wederom onder regie van Léon Povel, geschreven door Carl Lans. Het hoorspel bestaat uit 29 delen en is uitgebracht in een hoorspelboek bestaande uit 15 cd’s.

Zoals u wellicht al had begrepen van mijn site, ben ik een groot fan van dit hoorspel en was ook zeer benieuwd naar de kwaliteit. Zelf heb ik dit hoorspel met een bitrate van 56 kbps. Nu is het echter op cd gebracht en dankzij wederom het monnikenwerk van Gerard Leeuw krijgt u met dit hoorspelboek een superkwaliteit te horen. Ik weet dat dit hoorspel absoluut bovenaan staat in het rijtje van favorieten van Gerard en dat merk je ook aan deze uitgave.

Daar waar mogelijk heeft Gerard de originele aan- en afkondigingen gebruikt. Wanneer deze er echter niet meer waren neemt de originele regisseur, Léon Povel, deze taak weer op zich, zoals hij dat ook al bij Sprong in het heelal Serie 1 deed. Zowel deze originele aan- en afkondigingen, maar ook de inbreng van Léon Povel maken deze uitgave zeer uniek! Geweldig gedaan, Gerard!!!

Ook nu heeft men dus het hoorspel weer op audio-cd is uitgebracht en daarom is het gewoon te beluisteren op een cd-speler, ook zonder MP3.

Zoals gezegd is het hoorspelboek gevuld met 15 cd’s, waardoor u een extra plekje in uw boekenkast moet inruimen. De kaft bevat namelijk 2 cd-boeken met respectievelijk 8 en 7 cd’s. Hierin zijn de cd’s voorzien met de tekeningen uit de radiogids zoals u dat ook bij de Sprong in het heelal gewend was. Tevens treft u daar foto’s van zowel Léon Povel (thuis, tijdens de opnames in 2008) als ook van Carl Lans, terwijl hij luister naar de bandopnames van Testbemanning.

Al met al vind ik dit echt een topuitgave en gaat mijn persoonlijke dank uit naar Gerard Leeuw, ook omdat ik weet dat hij hier heel veel moeite voor heeft gedaan. Test geslaagd!

Beluister het intro:


Links:
Uitgeverij Rubinstein.
In collectie.
Léon Povel over Testbemanning.
Special over Testbemanning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *