Regie Léon Povel

Om de regie invloeden van Léon Povel een beetje duidelijk te maken, heb ik uit het (wellicht zijn meest bekende) hoorspel “Sprong in het heelal, serie 2 – Het Mars mysterie” een tweetal fragmenten genomen en hiernaast (of tegenover?) het originele hoorspel “Journey into space” gezet.

Dhr. Povel heeft van dit hoorspel in het verleden alleen het script ontvangen en nooit naar de Britse versie geluisterd, zoals hij mij in een interview ooit eens vertelde. Juist daarom wil ik die vergelijking hier maken. Ook heb ik Jan Borkus, in een interview, al eens horen zeggen dat Povel de acteurs een bepaalde ‘vrijheid’ gaf. Zo maakte Jan Borkus een geheel eigen figuur van Jimmy Barnett.

Om deze invloeden van Dhr. Povel duidelijk te maken, heb ik hier 2 fragmenten gekozen, die mij enorm aanspreken. Ik wil u verder niet beïnvloeden, dus zeg ik, klik en luister zelf…

Cover Journey into SpaceJourney into Space

Cover Sprong in het heelalSprong in het heelal

De eerste aanwijzingen van de bijzondere Whitaker:

De droom van Jeff:

Voor mij is het meest opvallende verschil in deel 7 de keuze om bij Journey into space ‘slechts’ 1 regel uit het nummer “When its nighttime” te gebruiken en in de Sprong-versie een geheel couplet. In mijn ogen maakt Peter Aryans er wel een heel mooie rol van…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *