Sprong in het heelal – de originele muziek

Tekening uit de radiogids Sprong in het heelal 02

In het nieuwsbericht over de muziek en fragmenten van Sprong in het heelal heb ik voor een volledige compositie van de Medea een versie gebruikt die het toch niet helemaal is. Dat vermeld ik ook in dat bericht.

Niet zo heel lang geleden vertelde Gerard Leeuw mij dat er een juiste versie is uitgezonden op de radio in 1958 door de KRO. Als echte geluidsman kon Gerard het niet laten om ook hier zijn best te doen de kwaliteit ervan te verbeteren, waarvoor mijn dank.

Onderstaand kunt u de volledige compositie van de Medea horen, uitgezonden op 16 februari 1958 door de KRO. Dit is dus de complete originele versie die gebruikt is voor alle Sprong in het heelal series.

U hoort hierbij ook de aankondiging, maar ik wil u ook met name wijzen op de afkondiging. Gerard vroeg me speciaal om dat er ook op te laten staan. Zo wordt een zender niet meer afgesloten…


De Medea van Samuel Barber, opgevoerd door het “New Symphony Orchestra of London” onder leiding van Samuel Barber zelf.

Met dank aan Gerard Leeuw.

3 reacties op “Sprong in het heelal – de originele muziek

 1. Gewoon verrukkelijk de originele soundtrack nog eens te horen. Het brengt me in een klap terug in mijn jeugdjaren, toen ik als jonge jongen in bed stiekem de hoorspel series beluisterde op mijn kristal-ontvangertje, terwijl mijn liefhebbende ouders dachten, dat ik al lang de slaap des rechtvaardigen sliep …..( of wisten ze het eigenlijk toch wel?).

 2. Hello, goodbye,
  Heel leuk dit te kunnen beluisteren.
  Ook de afsluiting is prachtig.
  Veel dank voor dit alles.

  Groet,
  Cornelis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *