Recensie: Operatie Luna

Cover Operatie Luna

01-09-2008

Uniek! Niet alleen dat Sprong 1 eindelijk op cd is, maar ook de wijze waarop het is samengesteld. Op een unieke manier zijn de afleveringen toegevoegd, die verloren waren. Ook de medewerking van Léon Povel is uniek!

Recensie
Met spanning heb ik (net als velen met mij!!!) gewacht op het uitkomen van serie 1. En nu, naar meer dan 50 jaar, is Sprong in het heelal compleet! Niet alleen omdat serie 2 en 3 al te koop zijn, maar ook de ontbrekende delen 1, 2, 3, 5 en 6 (verloren in de omroeparchieven) zijn nu te horen. Hiervoor heeft men het originele script gebruikt (klik hier). Dit script wordt (voor)gelezen door Arend Jan Heerma van Voss. En ook héél uniek: De aan- én afkondiging worden gedaan door de nu (nog) 96 jarige regisseur Léon Povel zelf!

Van de cover wil ik zeggen dat deze mij enorm aanspreekt. Hij past perfect bij de hoorspelboeken van serie 2 en 3. Verder is de lay-out in grote lijnen dezelfde als bij de andere Sprong in het heelal-boeken. Echter heel uniek een foto van Léon Povel bij hem thuis tijdens de opnames vult dit boek heel mooi aan!

Het zgn. “voorlezen” is niet in boekvorm, maar door gebruik te maken van het script “speelt” Arend Jan Heerma van Voss eigenlijk gewoon alle rollen, waarbij het bekende telefoongeluid zeker niet mag ontbreken. Dit script kunt u (zoals eerder vermeld)ook meelezen op deze site, klik hier. Verder zijn de originele opnames die wel bewaard zijn gebleven in een prima kwaliteit te beluisteren.

Klein detail: in de rolverdeling staat helaas een foutje: Louis de Bree speelde de dokter in serie 1 en niet Adolf Bouwmeester. Ere wie ere toekomt. Deze keer ontkomt echter geen enkele Sprong-fan eraan: “deze moet je gewoon hebben!” Gerard Leeuw, bedankt voor dit prachtstuk!

Het hoorspel is wederom op audio-cd is uitgebracht en daarom is het gewoon te beluisteren op een cd-speler, ook zonder MP3.
De Sprong in het Heelal is nu compleet. Of misschien toch nog deel 4??? Hopelijk brengt Rubinstein in elk geval ook nog andere klassiekers onder de hoorspelen uit. Er is nog heel veel moois…

Luister naar het intro:


Links:
Uitgeverij Rubinstein.
Aankondigingen uit de radiogids.
In collectie.
Reacties op deze site naar aanleiding van deze productie.
Script van dit hoorspel – Lees mee terwijl u luistert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *